Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Städa bort katthåret på ett roligt sätt!

För många är städning någonting tråkigt och någonting som bara måste göras. Städning hamnar i samma klass som att diska och tvätta, ingenting som man älskar men någonting som oundvikligen måste ske. Men behöver det verkligen vara så? Måste städningen symboliseras med tristess och krav? Tänk om du kunde göra din städning till någonting roligt och någonting som du såg fram emot? I alla fall förändra synen på städning att du såg fram emot resultatet så mycket att du aldrig skulle skjuta upp en städning.

KattStäda

Städa tillsammans

Det tråkigaste med städning är ofta att man gör det själv. Istället för att göra någonting man tycker är roligt eller avslappnande så måste man städa. Men om man bor i ett hem med andra människor och inte själv så behöver man ju inte städa själv! Bestäm en dag och en tid tillsammans med de du bor med och städa sedan tillsammans. Om du har en familj så är det ett ypperligt tillfälle att ta med dina barn i husets städning. Alla städar sina rum och får sedan ett till uppdrag.

 

Sätt på musik och fira efteråt

Gör städningen roligare genom att sätta på musik på hög volym och dansa runt. Det behöver inte vara en trist känsla över städningen. Det är ofta här vi fastnar. Varje gång vi tänker på städning så är det som något krav och ett måste som måste ske snarast, och sedan om och om igen. Man har aldrig städat klart. Men o vi bryter denna tankebana och istället ser fram emot händelsen tillsammans med alla som bor i hemmet, sätter på hög musik och sedan myser tillsammans med något gott framför tvn när allting är skinande rent så kanske man inte tycker att det är så hemskt trots allt. Dessutom, tänk hur rent och fint allting blir när man har skrubbat, dammsugit, dammat, tvättat, torkat och fixat. Visst är det inte så hemskt med städning ändå?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *