Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Släng inte scenmolton – bygg miniatyrer istället. Det minsta du kan göra för miljön!


För var de dockhus och miniatyrmöbler från Lundby som gällde. Ja det gäller fortfarande, och ett komplett dockskåp kan kosta hutlösa summor. Men istället för att köpa så kan man ju bygga själv, och det gör folk. Att bygga miniatyrvärldar har blivit en ny rörelse, och man kan bygga miniatyrer av exakt vad som helst.

Vad kan man göra för miniatyrer av en gammal telefonkatalog?
Telefonkataloger har extremt tunt papper och passar därför perfekt till gör små miniatyrböcker. Gör en liten bunt av papper och limma kanten. Använd ett lite tjockare papper som bokomslag.

Släng inte äggskalen efter frukosten.
Äggskal är fina och tunna och fungerar perfekt att måla på. Gör en fin mosaik eller varför inte en stenlagd gång med hjälp av äggskal.

Släng aldrig en kapsyl.
Du måste ha lite fantasi, men en kapsyl kan med hjälp av en bit scenmolton lätt förvandlas till en stolsits. Eller varför inte göra en lampskärm eller en pajform.

Taklampor kan man göra av exakt vad som helst.
Gamla smycken kan med lätthet bli roliga taklampor eller takkronor. Skaffa fin ståltråd i silver och guld för att göra finurliga konstruktioner på frihand. Kolla i fiskelådan vad som kan bli en spännande lampa, tre fiskkrokar och lite ståltråd kanske!?

Spara mat från skafferiutrensningen.
När du rensar i skafferiet ska du tänka efter innan du slänger något. Det kan finns mycket bra material i förpackningar och brukar. Gamla torrvaror kan bli fina miniatyrer. Olika sorters pasta tillsammans med lite guldfärg kan bli stolsben, gardinstänger och allt möjligt. Havrefras tillsammans med lite scenmolton kan lätt bli fina små kuddar.

Gör egna textilier.
Ta fiber från en bit filt eller scenmolton och tuffsa dig en egen matta. Det är enklare än du tror. Gör samma ska för att göra stoppningar till små möbler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *