Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Höstens och vinterns trender

Äntligen är det höst, det betyder att jag äntligen får plocka fram höstjackan ur garderoben. I mitt fall finns det några stycken, och favoriten kommer från Barbour International, ett brittiskt klädmärke som har fått ett ordentligt uppsving i Sverige under de senaste åren. Bland annat säljs de hos återförsäljare som Blue Co. 

Handskar från Barbour International

Sannolikt ligger Barbours popularitet mycket i just sitt klassiska brittiska arv. Genom det har det alltid varit naturligt med jaktanpassade kläder, och då menar jag inte jaktkläder som i rena fritidskläder. Istället är det klassisk brittisk jaktklädsel med kviltade tyger, ull, tweed och manchester. Med tanke på quilt-trenden som kom för några år sedan så blev det naturligt att ett märke som Barbour International hängde med och ökade i popularitet.

När trenden med quiltat nu börjar falna är det extra intressant att det istället är lite klassiska oljerockar som börjar komma, alltså vaxade bomullstyger. Det här är kul eftersom Barbour var en av de första tillverkarna av denna typ av kläder. Maxad lycka för dem alltså, deras jackor faller in i trend efter trend.

Även om modet förändras och quilt inte längre är det mest inne man kan bära så kommer jag fortsätta med det, det känns så mycket ridning för mig nämligen. Har dessutom hittat ett par riktigt snygga Barbour-handskar hos Blue Co som jag definitivt tänker köpa i höst.

Som sagt, hösten är här och äntligen får jag sitta inomhus och värma mig med en kopp te framför brasan samtidigt som det regnar iskalla, tunga droppar mot fönstret utanför. Måste jag gå utanför dörren, då kommer jag defintivt att fortsätta använda mina kviltade hästplagg från det klädmärke jag älskar mest just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *