Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Fräschare kök

kok

Börjar det bli dags för lite renoveringar i köket? Eller kanske är det dags att helt och hållet skaffa ett nytt kök? Få saker är mer trevligt än ett fräscht, nytt. Allting blir roligare som har med köket att göra; laga mat, diska och framförallt kökshänga. Om köket är en plats man vill vara på kommer det att bli en plats man trivs på, oavsett vad man gör.

Men det gäller att planera ett nytt kök väl. Mycket behöver tänkas över och det ska inte till någon hast i sådana här stora beslut. Börja med att kika in på Modexas hemsida. Där kan du få både en prisuppfattning och inspiration. Det är på detta sätt ett nytt kök börjar. Genom att man luskar runt lite och upptäcker nya köksinredningar.

Det är viktigt att du är klar med hur din ekonomi ser ut angående ditt nya kök. Gör en tydlig och klar budget så att du vet vad du har att jobba med. Det är väldigt tråkigt att hitta ditt favoritkök och börja planera lite smått för att sedan upptäcka att det kommer bli alldeles för dyrt. Då får man börja om. Inte roligt alls. Börja med budgeten. Med i beräkningen ska material, vitvaror, rivning av ditt gamla kök samt montering av ditt nya kök vara med. Givetvis är det omöjligt att vara exakt här. När du har en uppskattning kan du gå vidare.

Det är också viktigt att du har koll på hur platsen för ditt kök ser ut. Mät noggrant och ordentligt alla ställen så att du vet vad som får plats och vad som inte får plats. Fönster, dörrar, element, eluttag och allting annat som behöver mätas. Det går inte att vara för noggrann här. Många gör misstaget att mäta fel och det är så tråkigt när inte frysen man beställt får plats.

Det finns många andra smarta saker man kan tänka på när man planerar ett nytt kök. Hur många är ni i familjen och hur många av dessa ska få plats i köket? Är det kanske smartare att välja lite lägre handtag så att alla kan nå skåpen?

Det kan vara smart att bygga ditt nya kök i samma stil som resten av huset. I alla fall om man tänker värdemässigt. Husets värde blir faktiskt högre om hela huset går i samma stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *