Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Bra kläder i dåligt väder

När man ska ut och vandra i naturen under en längre period är det oerhört viktigt att man har rätt friluftskläder på sig. Det finns en stor mängd utrustning som kan vara intressant att se över, självklart beroende på vad det är du ska göra ute i naturen. Det är skillnad på aktivitet och aktivitet. Vandring kräver sin utrustning medan klättring kräver sin. Men om vi talar om friluftskläder så finns det vissa saker du bör ha i åtanke när du ska köpa nya sådana.

Till vad ska du ha friluftskläderna?

Naturligtvis har dina planer en viktig roll i vad för slags friluftskläder du ska införskaffa. Vet du om vad för slags väder det kommer att vara så bör du köpa kläder utefter detta. Är det sommar och varmt eller vinter och kallt? Brukar det vara torrt eller kan det rent av vara snöigt? Kommer du enbart att använda dina friluftskläder vid ett specifikt tillfälle så kan det vara värt att köpa lite mindre dyra sådana. Är du dock en erfaren vandrare som vill ha kvar dina friluftskläder i flera år framåt behöver du investera i mer rejäla produkter.

Fickor, förstärkning och ventilation

Tre viktiga saker att fundera över är fickor, förstärkning och ventilation på dina friluftskläder. Här talar vi främst om byxor. Om du vet med dig att du kommer att sitta ned mycket, och dessutom att det kommer att vara stenig omgivning, så behövs det förstärkning på dem. Utan förstärkning kommer de snabbt att slitas ut och tappa hela sin funktion. Fickor är viktigare än man kan tro på friluftskläder eftersom man ofta behöver ha med sig många olika prylar när man är ute och vandrar. Ska du sova över i vildmarken behövs ännu mer. Hur många fickor behöver du på dina friluftskläder? Ventilationen är också viktig, speciellt om det är sommar och värme. För varma kläder är aldrig roligt, än mindre om du ska vandra.

När jag ändå är inne på ämnet vill jag tipsa om ett nytt kosttillskott från Helhetshälsa som jag har testat. Det är ett kosttillskott som inte har några onödiga tillsatser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *