Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Börja arbeta hemifrån

bild

Jag har den stora fördelen av att jobba hemifrån i och med att jag arbetar en del med sökmotoroptimering. Jag älskar det verkligen! Det finns så många saker med det som är till min fördel. Om du har möjligheten att välja att jobba hemifrån, så ta den! Jag ska försöka förklara varför.

För det första så slipper jag att ta mig till kontoret. Det är otroligt skönt. Jag har sparat så mycket tid på detta genom åren att det inte är klokt. Det är inte bara det att jag slipper ta mig någonstans, det är så mycket mer som ligger i det. Jag slipper fastna i bilköer, jag slipper skotta bilen och jag slipper tanka. Eftersom jag slipper tanka bilen slipper jag lägga ut stora summor på bensin. Jag sparar alltså pengar på det också, och det är inga små summor. Jag sparar också pengar på att slippa betala för dyra luncher. För jag erkänner, det är inte alltid jag lyckas planera matlagning så att det finns lunch över till morgondagen. Eftersom jag har möjlighet att jobba hemifrån behöver jag inte planera, jag kan laga mat direkt när klockan börjar närma sig 13.

Men det bästa med att jobba hemifrån är att jag kan planera min tid själv. Jag vet själv när jag får som mest gjort och när det passar att arbeta. Är det något ärende som måste göras en viss tid är det inga problem. Jag kan välja att börja jobba klockan 6 på morgonen om jag vill det, och sluta tidigare på eftermiddagen. Jag kan också välja att ta någon timma sovmorgon. Har du någon gång varit inne i rätt arbetskänsla och är tvungen att avsluta då klockan slagit 17? Det behövs inte när man gör som jag och väljer att jobba hemifrån. Jag kan fortsätta så länge jag vill och istället sluta tidigare nästa dag om jag vill det.

Visst finns det nackdelar med att jobba hemifrån också. Att det är ensamt ibland för många kan jag förstå. Man träffar inte någon på hela dagen. Det händer att jag sitter helt tyst under många timmar. Men för en mamma till tre barn får jag tillräckligt med kärlek och uppmärksamhet ändå. Det kanske borde nämnas, jag har alltså inte helt fritt schema att göra vad jag vill med. Långt ifrån. Mina barn tar mycket tid och de har sina tider jag måste passa. Men det är också en anledning till att mitt val att jobba hemifrån varit så bra! Jag jobbar helt enkelt ofta vid de tider att jag kan spendera så mycket tid med mina barn som jag bara kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *