Kategorier

jamaloss.se

En kattgalen blogg

Bygga hus och ha klösträd!

Att bygga hus är något som jag fick vara med om för ett par år sedan. Det var lika många delar spänning såväl som nervositet. Detta tror jag de flesta som någonsin byggt hus kan känna igen sig i!

Jag tänkte med det här blogginlägget dela med mig lite av vad jag önskar att jag tänkte på när vi byggde hus för ett par år sedan, och mina erfarenheter när det kommer till att ha katt när man bor i hus.   Det finns olika saker som är bra att tänka på innan man börjar bygga sitt hus som kattägare. För att du och dina katter ska känna er hemmastadda och trivas till fullo är det viktigt att man tänker till en extra gång så att allting blir perfekt!

Det första jag tycker att man ska tänka på när det kommer till att bygga hus är att man behöver tänka på hur solen kommer flöda genom huset. Det kan vara otroligt störande att få in massvis med sol i huset. ”Sol är ju det bästa” – tänker ni nu. Jag tycker precis lika mycket om att ligga ute i solen som alla andra människor, men att få solen i ögonen hela dagen när du ligger hemma är inte lika roligt. Skiner solen på dina golv kan det dessutom se rätt hemskt ut med allt katthår som ligger och skräpar. Katterna kan ju fälla hår som galningar ibland tycker man, och det ser kanske inte jättefräscht ut när svärmor kommer hem på besök och allt katthår (som egentligen inte är så mycket) framhävs och ser ofräscht ut.

Något annat man bör tänka på när det kommer till att bygga hus i kombination med att ha katt är att man måste tänka på hur mycket plats som blir över. För efter att man har inrett huset med soffor, bord och liknande så är det dags att flytta in klösträdet. Katterna behöver någonstans att klösa och vässa klorna och den absolut bästa lösningen är självklart då ett klösträd. Ett klösträd tar dock mycket plats så det är viktigt att du tänker till innan så du får tillräckligt med plats. Man måste även komma ihåg att katterna måste få utrymme till att springa i huset. Katterna älskar att springa fram och tillbaka i huset. Speciellt på nätterna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *